Kwaliteitsmanagement volgens Bactoforce

1-QRM-49702618Het is de verantwoordelijkheid van u als kwaliteitsmanager om ervoor te zorgen dat het product dat uw fabriek verlaat, veilig is en aan alle kwaliteitseisen voldoet. In toenemende mate zijn internationale kwaliteitsnormen – zoals BRC en ISO22000 – erop gericht kritieke en zwakke punten in uw productieproces te identificeren en te documenteren. Toonaangevende merken in de levensmiddelenindustrie verzoeken Bactoforce om inspecties met methodes die zich in de praktijk hebben bewezen.


De potentiële problemen
Telkens wanneer zich een kwaliteitsprobleem manifesteert, liggen de potentiële gevolgen voor de hand: stilstand, productieverlies, vertraagde leveringen, recalls, imagoschade enz. Daarom is het van cruciaal belang dat de dieperliggende oorzaken snel opgespoord worden en adequate maatregelen worden genomen. Wanneer een probleem wordt veroorzaakt door:

– haarscheurtjes of pitting in tanks,
– kruisbesmetting in warmtewisselaars,
– slechte lasnaden
– mechanische defecten in het CIP-systeem,

heeft u een flexibele troubleshooter met de juiste ervaring en hulpmiddelen nodig.

Vertrouw op preventie en documentatie
Fouten in het sanitaire ontwerp, slijtage en andere defecten en tekortkomingen kunnen al snel onverwachte microbiologische gevaren tot gevolg hebben. Als Bactoforce werken wij samen met een aantal toonaangevende merken in de voedingsmiddelenindustrie om kwaliteitsproblemen door defecten en tekortkomingen in productielijnen te voorkomen. Onze klanten gebruiken onze inspecties en rapporten als onderdeel binnen hun eigen kwaliteitsborgingsysteem als documentatie voor interne en externe kwaliteitsaudits.

Een veilige productie begint met…

Bactoforce weet uit eigen ervaring dat een veilig productieproces begint met een gevalideerde en preventief geïnspecteerde productielijn. Met onze geavanceerde inspectiemethodes zijn wij in staat om zwakke punten in het productieproces tijdig aan het licht te brengen, zelfs nog voordat het lab problemen met het eindproduct detecteert. U heeft dan nog de tijd om effectieve maatregelen te nemen. Onze inspectierapporten kunnen ook worden gebruikt voor interne en externe audits.

Contact opnemen
Wanneer u meer te weten wilt komen over de validatie van uw productieprocessen of onze mogelijkheden voor structurele inspecties, aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak >>

Welke diensten kunnen voor u interessant zijn?
TankSafe >>
PastSafe >>
PipeSafe >>
CIP-Validation >>
HygieneSafe >>
CalSafe >>