Onze diensten

onze dienstenBactoforce biedt een breed scala van non-destructieve inspectiediensten (NDT) voor procesinstallaties aan om aan micro-organismen gerelateerde risico’s voor uw producten te identificeren en te vermijden. Onze inspectiemethodes hebben zich in de afgelopen 20 jaar in de praktijk bewezen. Tegenwoordig verricht Bactoforce meer dan 5.000 inspecties per jaar. Daardoor beschikken onze inspecteurs over unieke ervaring met een breed scala van installaties en bedrijfstakken. Wij zijn stellig van mening dat de combinatie van in de praktijk bewezen methodes en ervaren mensen de sleutel tot succes is.


Detectie organisch residu in gesloten systemen.
Onvoldoende reiniging, het ontstaan van residuen en of biofilm in pasteurs, warmtewisselaars of leidingensysteem vormen een onzichtbare bedreiging voor de voedselveiligheid. Bactoforce heeft een nieuwe methode ontwikkeld waarmee dit soort hygiënische problemen real-time in gesloten flow systemen zijn op te sporen. Met de meting gebaseerd op de TOC bepaling (total organic carbon) bepaling zijn wij in staat om residu en of biofilm kwantitatief aan te tonen. De nieuwste technologie helpt bij validatie en troubleshooting, geeft zekerheid en bespaart tijd, chemie, water en energie.

Onze diensten:   IRATA (Industrial Rope Acces Trade Association)
Touwtechniek wordt door Bactoforce toegepast om de allerhoogste tanks  en sproeidrogers van binnen makkelijk begaanbaar te maken en zo te inspecteren.  Met deze techniek zijn ook reparaties met lastechniek op hoogte uit te voeren.

Wij werken volgens de Irata standaard een internationaal toonaangevende standaard in werken met touwtechniek.

In 2004 is er een wijziging in de Wet Arbeidsomstandigheden Wet geweest. Dit maakt touwtechniek mogelijk waar we anders met bijvoorbeeld steigers moesten werken. In andere landen was touwtechniek dit al langer mogelijk, nu dus ook in Nederland.

Onze inspecteurs zijn IRATA gecertificeerd, wat inhoudt dat ze zijn opgeleid en getraind om veilig te werken op hoogte en ook reddingen en evacuatie kunnen uitvoeren.

Met touwtechniek kunnen we sneller,  flexibeler en soms goedkoper te werken.  Met touwtechniek is er daarnaast veel minder risico op het beschadigen van de installatie, zoals bij steigerbouw vaak wel het geval is.

Onze inspectiemethodes zijn toepasbaar bij tanks, sproeidroogtorens, warmtewisselaars, leidingen en open apparatuur. Externe validatie van uw apparatuur en installaties is relevant vanaf het moment van levering (acceptatietest) en gedurende de hele levensduur van de apparatuur en installatie.

Zes soorten inspecties
Wij bieden 6 innovatieve inspectiediensten aan om in uw productieproces de microbiële risico’s te detecteren die veroorzaakt worden door mechanische defecten of tekortkomingen of ontoereikende reiniging. Die willen wij hier aan u voorstellen. Om iedereen up-to-date te houden over de inspecties, hebben wij het online rapportagetool R-Force ontwikkeld. Ervaar de kracht van:

2-icon-TankSafeTankSafe: een inspectietechniek om haarscheurtjes, cracks en microbiële risico’s in opslagtanks en drogers te ontdekken. Meer over TankSafe >>
2-icon-PastSafePastSafe: de gepatenteerde en meest accurate methode om nieuwe en gebruikte warmtewisselaars op interne lekkages te inspecteren. Meer over PastSafe >>
2-icon-PipeSafePipeSafe: slecht toegankelijke leidingsystemen onthullen hun verborgen gebreken dankzij de technisch geavanceerde video-endoscopie. Meer over PipeSafe >>
2-icon-CIP-validationRiboflavintest: een grondige inspectie van het automatische reinigingsproces. Hoe efficiënt is de Cleaning in Place? Meer over Riboflavintest >>
2-icon-HygieneSafe HygieneSafe: een numerieke presentatie van microbiële risico’s van vooral open procesinstallaties. Meer over HygieneSafe >>
r-forceR-Force management- tool: online rapportagetool ontwikkeld voor u om gemakkelijke inzage te krijgen in inspectierapporten en de geplande inspecties. Meer over R-Force >>

Meer informatie kunt u downloaden op deze website onder het kopje “onze Diensten”, Downloads/ Media” of contact opnemen met ons kantoor om een afspraak te maken voor de gratis demonstratie in uw bedrijf.