Over ons

4-map-officesDe preventie van microbiologische gevaren door defecten of tekortkomingen in productie-installaties staat al 20 jaar centraal in de expertise van Bactoforce. Bactoforce is inmiddels de Europese marktleider in de inspectie van tanks, warmtewisselaars, leidingen, sproeitorens en andere machines en installaties.

Bactoforce Benelux is VCA* gecertificeerd: certificaat


Met lokale kantoren in de meeste Noord-Europese landen en in diverse regio’s gevestigde inspecteurs staat Bactoforce dicht bij de klant met optimale voorrijafstanden en responstijden.

Flexibiliteit is ons waarmerk – wij zijn er als het erop aankomt!

Organisch residu gesloten flow systemen
In de levensmiddelenindustrie spelen warmtewisselaars en pasteurs een belangrijke rol in productveiligheid. Maar deze installaties zijn ook erg berucht in het veroorzaken van productveiligheid issues door interne lekkages en of vervuiling.

Lang geleden was het openen van deze installaties de enige methode om platen individueel te onderzoeken.

Feit is dat het openen van deze installaties zoveel mogelijk moet worden vermeden wegens het opnieuw introduceren van lekkages bij het opspannen van platen.

Daarom heeft Bactoforce 12 jaar geleden een uiterst nauwkeurige methode ontwikkeld voor de inspectie op interne lekkage zonder de wisselaar te openen.

Omdat wisselaars niet meer geopend hoefden te worden om deze voor lekkages te onderzoeken verdween meteen de gelegenheid de platen te inspecteren op vervuiling. Daarvoor heeft Bactoforce de afgelopen 4 jaar aan een nieuwe inspectie gewerkt. Deze inspectie kunnen wij ook in de Benelux vanaf heden aanbieden.

Wij kunnen nu zonder te openen gesloten flow systemen zoals platen en buizen warmtewisselaars en pasteurs onderzoeken op organisch residu, wat zowel op vervuiling als biofilm kan duiden.

Deze revolutionaire methode, gebaseerd op de TOC (Total Organic Carbon) techniek kan worden toegepast als trouble shooting, reguliere preventieve inspectie en voor de validatie van bestaande en of nieuwe CIP setting.  Met deze methode kunnen ook leidingen en manifolds worden onderzocht.

Wij bieden deze inspectie aan als een losstaande inspectie of tegen korting gecombineerd met een lekkagetest.

De resultaten van al onze inspecties worden in een centrale online database aangeboden in PDF’s en netto overzichten. Deze overzichten zijn ook gemakkelijk bij verdere inspectieplanning en o.a. bij audits.