PastSafe

2-icon-PastSafeBij de verbetering van de voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie spelen warmtewisselaars een belangrijke rol. Maar door aantasting en veroudering van de platen, buizen en pakkingen kan deze apparatuur zelf ook een bron van problemen voor de productkwaliteit zijn als gevolg van kruisbesmettingen. De opsporing en identificatie van defecten als lekkage in warmtewisselaars is vaak een moeizame en inaccurate aangelegenheid. Door het opspannen van platen bestaat zelfs een risico nieuwe defecten als kleine scheurtjes te introduceren. De gepatenteerde Bactoforce inspectiemethode stelt u in staat om de warmtewisselaar betrouwbaar te testen zonder hem te openende en de duur van de stilstand te beperken.


Onze unieke inspectiemethode
Voor de inspectie van warmtewisselaars in gesloten toestand op lekkage heeft Bactoforce de methode PastSafe ontwikkeld en gepatenteerd. PastSafe combineert hydrostatische druk en fluoriserende vloeistof met gevoelige optische sensoren.

Door de gekleurde vloeistof met oscillerende druk door de warmtewisselaar te circuleren, simuleren wij de productiesituatie en creëren we de beste testomstandigheid. Bij een lekkage stelt een gevoelige optische sensor de aanwezigheid van gelekte kleursof aan de andere zijde van de platen vast. Daarmee zijn wij in staat om scheurtjes tot zelfs 2 µm te detecteren én bovendien de locatie van het defect in de wisselaar vast te stellen. Door de inspectie aan de andere zijde te herhalen detecteren we ook scheurtjes die mogelijk anders door druk “gesloten” zouden blijven. Met UV-licht identificeren wij lekkages via pakkingen.
PastSafe is veel nauwkeuriger dan afpersen, welke allen geschikt is voor het vaststellen van grote defecten en niet voor kleine scheurtjes. Daarnaast ondervindt PastSafe geen hinder van resterende vloeistof zoals bij de helium methode (kans op vals negatieve uitslag).

Temperatuur én warmhoudtijd zijn CCP’s
Bij hitte pasteurisatie, sterilisatie en UHT kent het ijken, waarnemen en vastleggen van de temperatuur veel regels. Maar deze processen zijn alleen effectief bij de juiste combinatie van temperatuur én warmhoudtijd. Een te korte warmhoudtijd geeft onvoldoende microbiële afdoding en heeft gevolgen voor de voedselveiligheid. Naast de temperatuur is de warmhoudtijd daarmee voor het kwaliteitsysteem en onderhoudsprogramma ook een Critical Control Point.  Zonder het regelmatig monitoren van de warmhoudtijd loopt de productveiligheid mogelijk gevaar.

In combinatie met een PastSafe inspectie van de warmtewisselaar kunnen onze Bactoforce-inspecteurs ook de warmhoudtijd van uw pasteurisatie, sterilisatie en UHT-installaties valideren. De warmhoudtijd stellen we vast met een serie metingen en statistische berekeningen. Per installatie ontvangt u een inspectiecertificaat.

Producteigenschappen

icon_service_03
Inspectiemethode
icon_service_01
Toepassing
  • Snel en zeer nauwkeurig
  • Vermijd het openen van de warmtewisselaar
  • Nauwkeuriger afpersen
  • Geen hinder resterende vloeistof.
  • Laagste kans op valse negatieve uitslag
  • Platenwarmtewisselaars
  • Buizenwarmtewisselaars
icon_service_02
Inspectie op
icon_service_04
Rapporten
  • Interne lekkage
  • Externe lekkages
  • Versleten pakkingen
  • Verblijftijd
  • Uitgebreide beschrijving, inclusief foto’s
  • Gerichte adviezen en aanbevelingen
  • Mogelijkheid om rapporten beschikbaar te stellen voor intern gebruik via R-Force
  • Defectlokalisatie

Contact opnemen
Wanneer u meer te weten wilt komen over PastSafe, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak >>

Comments are closed.